Sisällysluettelo

Windows 11 -päivitykset: Uusimpien toimintojen ja ominaisuuksien kiertue

Tässä artikkelissa tutustumme merkittävimpiin Windows 11 -päivityksiin, kuten uudistettuun käyttöliittymään ja paranneltuihin tuottavuustyökaluihin, jotta voit hyödyntää tämän huippuluokan käyttöjärjestelmän parhaalla mahdollisella tavalla. Microsoftin uusin käyttöjärjestelmä, Win 11, on saapunut runsaasti uusia ominaisuuksia ja parannuksia sisältäen, jotka on suunniteltu parantamaan käyttäjäkokemusta.

Uudistettu käyttöliittymä ja Käynnistä-valikko

Yksi silmiinpistävimmistä Win 11 -päivityksistä on uudistettu käyttöliittymä. Uusi muotoilu sisältää pyöristetyt kulmat, pehmeämmät värit ja päivitetyt kuvakkeet, mikä antaa käyttöjärjestelmälle modernimman ja visuaalisesti miellyttävämmän ilmeen. Käynnistä-valikkoa on myös uudistettu, ja se näyttää nyt keskitetyn tehtäväpalkin kiinnitetyillä sovelluksilla sekä erillisen alueen suositelluille tiedostoille, mikä helpottaa eniten käytettyjen sovellusten ja asiakirjojen käyttöä.

Snap-asettelut ja Snap-ryhmät

Windows 11 esittelee Snap-asettelut ja Snap-ryhmät, jotka parantavat tuottavuutta ja moniajokykyä. Snap-asettelut mahdollistavat käyttäjien nopeasti järjestää avoimet ikkunat erilaisiin asetteluihin, kuten vierekkäin tai pinottuihin kokoonpanoihin, kun vie hiiren osoittimen suurenna-painikkeen päälle. Snap-ryhmät mahdollistavat käyttäjien vaihtaa ryhmien välillä liittyvissä sovelluksissa, varmistaen, että työ pysyy järjestäytyneenä ja helposti saatavilla.

Virtuaalityöpöydät

Virtuaalityöpöydät ovat olleet osa Windowsia jo jonkin aikaa, mutta Win 11 päivittää tätä ominaisuutta tarjoamalla enemmän mukauttamisvaihtoehtoja. Käyttäjät voivat nyt mukauttaa jokaisen virtuaalityöpöydän eri taustakuvilla, asetteluilla ja asetuksilla, mikä helpottaa erilaisten tehtävien tai projektien työtilojen luomista.

Microsoft Teams -integraatio

Microsoft Teams on integroitu suoraan Windows 11:een, mikä tarjoaa saumattoman viestinnän ja yhteistyömahdollisuudet. Uusi Chat-sovellus, joka hyödyntää Microsoft Teamsia, on käytettävissä tehtäväpalkista, ja sen avulla käyttäjät voivat aloittaa tai liittyä kokouksiin, keskustella kollegoiden kanssa ja jakaa tiedostoja avaamatta erillistä sovellusta.

Paranneltu pelikokemus

Win 11 parantaa pelikokemusta esittelemällä uusia ominaisuuksia ja parannuksia pelaajille. Auto HDR parantaa pelien visuaalista laatua lisäämällä automaattisesti korkean dynaamisen alueen (HDR) tuettuihin DirectX 11- ja DirectX 12 -peleihin. Aiemmin vain Xbox Series X- ja S-konsoleille yksinoikeudella ollut DirectStorage-teknologia on nyt saatavilla Windows 11:lle, mikä mahdollistaa nopeammat latausajat ja yksityiskohtaisemmat pelimaailmat.

Pienoisohjelmat

Pienoisohjelmat-toiminto on toinen jännittävä lisäys Windows 11:een, joka tarjoaa käyttäjille henkilökohtaisen uutissyötteen ja nopean pääsyn olennaiseen tietoon, kuten säähän, kalenteritapahtumiin ja muuhun. Pienoisohjelmiin pääsee käsiksi napsauttamalla pienoisohjelmat-kuvaketta tehtäväpalkissa tai pyyhkäisemällä kosketusnäytöllisissä laitteissa näytön vasemmasta reunasta.

Uusi Microsoft Store

Win 11 -päivittää Microsoft Storen täysin uudistetulla käyttöliittymällä ja parannetulla suorituskyvyllä, mikä helpottaa sovellusten, pelien, elokuvien ja TV-ohjelmien löytämistä ja lataamista. Uusi kauppa tukee myös laajempaa valikoimaa sovelluksia, mukaan lukien Android-sovellukset, jotka voidaan asentaa ja suorittaa Windows 11:ssä Amazon Appstoren kautta.

Paranneltu kosketus-, kynä- ja äänituki

Win 11 tuo parannuksia kosketus-, kynä- ja äänisyötteeseen, tehden käyttöjärjestelmästä monipuolisemman ja helpommin lähestyttävän erilaisille laitteille ja syöttötavoille. Kosketuskokemusta on hiottu suuremmilla kosketuskohteilla, haptisella palautteella ja paremmalla eleiden tuella. Kynäsyöttö hyötyy paremmasta tarkkuudesta ja vasteajasta sekä uusista ominaisuuksista, kuten uudistetusta Microsoft Ink Workspace -työtilasta. Äänisyöttöä on myös päivitetty tarkemmalla ja luotettavammalla puheentunnistuksella, joka sisältää automaattisen välimerkinnän ja lennosta tehtävät muokkausominaisuudet.

Turvallisuusparannukset

Turvallisuus on etusijalla Win 11 -päivityksissä, ja uusilla ominaisuuksilla ja parannuksilla on tarkoitus pitää tietosi ja laitteesi turvassa. Käyttöjärjestelmä edellyttää nyt TPM 2.0 (Trusted Platform Module) -tukea ja Secure Boot -tukea, jotta laitteellesi saadaan turvallisempi perusta. Lisäksi Microsoft Defender SmartScreen on paranneltu tarjoamaan parempaa suojaa phishing- ja haittaohjelmauhkia vastaan, kun taas Windows Hello tukee nyt enemmän biometrisiä tunnistusvaihtoehtoja, kuten kasvontunnistusta ja sormenjälkisensoreita.

Tallennustilan optimointi ja suorituskyvyn parannukset

Win 11 -päivitykset sisältävät myös suorituskyvyn parannuksia ja tallennustilan optimointiominaisuuksia, jotta laitteesi toimii sujuvasti ja tehokkaasti. Uusi käyttöjärjestelmä esittelee ominaisuuden nimeltä Dynamic Refresh Rate (DRR), joka säätää automaattisesti näytön virkistystaajuutta sisällön mukaan, mikä parantaa akun kestoa yhteensopivilla näytöillä. Lisäksi Win 11 optimoi tallennustilan käyttöä älykkäästi hallitsemalla väliaikaisia tiedostoja ja järjestelmän välimuistia, vapauttaen arvokasta tilaa laitteellasi.

Saavutettavuusparannukset

Microsoft on tehnyt tietoisen yrityksen tehdä Win 11 helpommin saavutettavaksi käyttäjille, joilla on vammoja. Uudet ominaisuudet, kuten Narrator-sovellus ja suurennuslasi, on paranneltu tarjoamaan parempaa suojaa phishing- ja haittaohjelmauhkia vastaan, kun taas Windows Hello tukee nyt enemmän biometrisiä tunnistusvaihtoehtoja, kuten kasvontunnistusta ja sormenjälkisensoreita.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa käsitellyt Win 11 päivitykset esittelevät merkittäviä parannuksia ja ominaisuuksia, jotka Microsoft on tuonut uusimpaan käyttöjärjestelmäänsä. Uudistetusta käyttöliittymästä ja Käynnistä-valikosta paranneltuihin tuottavuustyökaluihin ja pelikokemuksiin, Windows 11 tarjoaa monia uusia toimintoja ja ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan käyttäjäkokemusta sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla.

Tutustumalla ja hyödyntämällä näitä Win 11 -päivityksiä käyttäjät voivat nauttia modernimmasta, tehokkaammasta ja turvallisemmasta tietokonekokemuksesta. Olitpa sitten satunnainen käyttäjä, liiketoiminnan ammattilainen tai omistautunut pelaaja, Wind 11 tarjoaa jotakin kaikille ja on sen arvoinen päivitys niille, jotka haluavat parantaa digitaalista elämäänsä.

Lue lisää: Windows 11 Home ja Pro  |  Verkkokauppa

Suositellut julkaisut